Relatório

Características fermentativas de silagens de grãos de milho reidratado

The supervised curricular internship was carried out at the Animal Nutrition Laboratory of the Federal University of Tocantins. During the internship, bromatological analyzes of foods used in animal feed were carried out: dry matter and ash, crude protein, Fiber in neutral detergent (NDF), pH and a...

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Autor principal: Ribeiro, Andressa da Silva
Grau: Relatório
Idioma: pt_BR
Publicado em: Universidade Federal do Tocantins 2022
Assuntos:
Acesso em linha: http://hdl.handle.net/11612/4154
id ir-11612-4154
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spelling ir-11612-41542022-09-27T06:01:50Z Características fermentativas de silagens de grãos de milho reidratado Ribeiro, Andressa da Silva Ferreira, Deborah Alves Reconstituição. Cereal. Fermentação. Ensilagem. Reconstitution. Cereal. Fermentation. Silage CNPQ::CIENCIAS AGRARIAS::MEDICINA VETERINARIA The supervised curricular internship was carried out at the Animal Nutrition Laboratory of the Federal University of Tocantins. During the internship, bromatological analyzes of foods used in animal feed were carried out: dry matter and ash, crude protein, Fiber in neutral detergent (NDF), pH and ammoniacal nitrogen. Corn is one of the most produced cereals in the world and comes in various colors and sizes. Corn has some structures, including the endosperm, has the largest amount of starch in corn, and due to this arrangement of starch, corn can be harder or not. Techniques to improve the digestibility of these corn grains for animals are used, including silage. Corn grain silages are widely used in animal feed, the technique of using rehydrated dry corn has become an alternative for animal consumption, in relation to moist corn. The silage process improves the digestibility of corn that presents a greater maturity, the objective of this work was to review the fermentative characteristics of rehydrated corn grain silages and present the main indicators of the fermentation process of these silages. O estágio curricular supervisionado foi realizado no Laboratório de Nutrição Animal da Universidade Federal do Tocantins. Durante o estágio foram realizadas análise bromatológicas de alimentos utilizados na alimentação animal: matéria seca e cinzas, proteína bruta, fração fibra em detergente neutro (FDN), pH e Nitrogênio amoniacal. O milho é um dos cereais mais produzidos no mundo e apresenta várias cores e tamanhos. No seu endosperma, possui a maior quantidade de amido do milho, e devido a essa disposição do amido, o milho pode se apresentar mais duro ou não. Técnicas para melhorar a digestibilidade dos grãos de milho para os animais são empregadas, dentre elas a ensilagem. As silagens de grão de milho são muito utilizadas na alimentação animal, a técnica de usar milhos secos reidratados tornou-se uma alternativa para o consumo animal, em relação ao milho úmido. O processo de ensilagem melhora a digestibilidade do milho que apresenta uma maior maturidade. O objetivo deste trabalho foi o de fazer uma revisão sobre as características fermentativas de silagens de grão de milho reidrata e apresentar os principais indicadores do processo fermentativo destas silagens. 2022-09-26T17:44:51Z 2022-09-26T17:44:51Z 2021-08-10 Relatório RIBEIRO, Andressa da Silva. Características fermentativas de silagens de grãos de milho reidratado. 2021. 38 f. TCC (Graduação) - Curso de Medicina Veterinária, Universidade Federal do Tocantins, Araguaína, 2021. http://hdl.handle.net/11612/4154 pt_BR Público application/pdf Universidade Federal do Tocantins Araguaína CURSO::ARAGUAÍNA::PRESENCIAL::BACHARELADO::MEDICINA VETERINÁRIA Araguaína Graduação
institution Repositório Institucional - Universidade Federal do Tocantins - UFT
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Ribeiro, Andressa da Silva
Características fermentativas de silagens de grãos de milho reidratado
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description The supervised curricular internship was carried out at the Animal Nutrition Laboratory of the Federal University of Tocantins. During the internship, bromatological analyzes of foods used in animal feed were carried out: dry matter and ash, crude protein, Fiber in neutral detergent (NDF), pH and ammoniacal nitrogen. Corn is one of the most produced cereals in the world and comes in various colors and sizes. Corn has some structures, including the endosperm, has the largest amount of starch in corn, and due to this arrangement of starch, corn can be harder or not. Techniques to improve the digestibility of these corn grains for animals are used, including silage. Corn grain silages are widely used in animal feed, the technique of using rehydrated dry corn has become an alternative for animal consumption, in relation to moist corn. The silage process improves the digestibility of corn that presents a greater maturity, the objective of this work was to review the fermentative characteristics of rehydrated corn grain silages and present the main indicators of the fermentation process of these silages.
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publishDate 2022
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