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Relatório
Inspeção de Carne Bovina
The supervised internship was carried out from 16th May 2016 to 22th July 2016 at the State Inspection Service (SIE) under No. 024 located in the slaughterhouse at the Association of Retail & Derivatives of Fresh Meats - ASSOCARNE in the city of Araguaína,Tocantins under the guidance of the Ag...
Autor principal: | Lima, Bergson Pereira de |
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Grau: | Relatório |
Idioma: | pt_BR |
Publicado em: |
Universidade Federal do Tocantins
2023
|
Assuntos: | |
Acesso em linha: |
http://hdl.handle.net/11612/5687 |
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ir-11612-5687 |
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ir-11612-56872023-08-26T06:01:56Z Inspeção de Carne Bovina Lima, Bergson Pereira de Barbosa, Silvia Minharro Sanidade. Abate. Carregamento. Zoonose. CNPQ::CIENCIAS HUMANAS The supervised internship was carried out from 16th May 2016 to 22th July 2016 at the State Inspection Service (SIE) under No. 024 located in the slaughterhouse at the Association of Retail & Derivatives of Fresh Meats - ASSOCARNE in the city of Araguaína,Tocantins under the guidance of the Agricultural Defense Inspector Dr Dawes Rodrigues Sousa Lima with a total workload of 376 hours. The internship was carried out in all stages of the beef production process beginning with the receipt of animals, ante-mortem inspection, slaughter and post-mortem examination, sanitary maturation, packaging and loading in the refrigerated trucks of distributors. At this stage I could learn how to be the procedures to obtain a better quality food without forgetting the animal welfare, that all this learning made me realize how important standards and techniques for the manufacture of food, valuing public health. O estágio curricular supervisionado foi realizado no período de 16 de maio de 2016 a 22 de julho de 2016, no Serviço de Inspeção Estadual (SIE) sob o nº 024 locado no Frigorífico – Associação do Comércio Varejista de Carnes Frescas e Derivados ASSOCARNE, na cidade de Araguaína – Tocantins, sob orientação do Inspetor de Defesa Agropecuário Dr. Dawes Rodrigues Sousa Lima, com carga horária total de 376 horas. O estágio foi realizado em todas as etapas do processo de produção da carne bovina, iniciando com recebimento dos animais, exame ante-mortem, abate e exame post-mortem, maturação sanitária, embalagem e carregamento nos caminhões refrigerados dos distribuidores. Neste estágio pude aprender como devem ser os procedimentos para se obter um alimento de melhor qualidade sem esquecer no bem estar animal, que todo esse aprendizado me fez perceber o quanto é importante as normas e técnicas para a fabricação de alimentos, prezando pela saúde pública. 2023-08-25T17:29:33Z 2023-08-25T17:29:33Z 2016 Relatório LIMA, Bergson Pereira de. Inspeção de Carne Bovina. 2016. 75f. TCC (Graduação) - Curso Medicina Veterinária, Universidade Federal do Tocantins, Araguaína, 2016.v http://hdl.handle.net/11612/5687 pt_BR Acesso Livre application/pdf Universidade Federal do Tocantins Araguaína CURSO::ARAGUAÍNA::PRESENCIAL::BACHARELADO::MEDICINA VETERINÁRIA Araguaína Graduação |
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Repositório Institucional - Universidade Federal do Tocantins - UFT |
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The supervised internship was carried out from 16th May 2016 to 22th July 2016 at
the State Inspection Service (SIE) under No. 024 located in the slaughterhouse at the
Association of Retail & Derivatives of Fresh Meats - ASSOCARNE in the city of
Araguaína,Tocantins under the guidance of the Agricultural Defense Inspector Dr
Dawes Rodrigues Sousa Lima with a total workload of 376 hours. The internship was
carried out in all stages of the beef production process beginning with the receipt of
animals, ante-mortem inspection, slaughter and post-mortem examination, sanitary
maturation, packaging and loading in the refrigerated trucks of distributors. At this
stage I could learn how to be the procedures to obtain a better quality food without
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