Artigo

Caracterização química, atividade antimicrobiana e toxicidade dos óleos essenciais da Pimenta dioica L. (pimenta da Jamaica) e Citrus sinensis L. Osbeck (laranja doce)

This study evaluated the toxicity and antimicrobial activity in the face of Escherichia coli and Staphylococcus aureus of essential oils of Pimenta dioica Lindl. and Citrus sinensis L. The essential oils (EO) were extracted by hydrodistillation, with chemical characterization by gas chromatograph...

ver descrição completa

Autor principal: EVERTON, Gustavo Oliveira
Outros Autores: ARAÚJO, Rebecca Jemima Pereira, SANTOS, Ana Beatriz da Silva dos, ROSA, Paulo Victor Serra, CARVALHO JUNIOR, Rafael Gustavo de Oliveira, TELES, Amanda Mara, GOMES, Paulo Roberto Barros, MOUCHREK FILHO, Victor Elias
Grau: Artigo
Idioma: por
Publicado em: Universidad Nacional de Colombia 2022
Assuntos:
Acesso em linha: https://doi.org/10.15446/rcciquifa.v49n3.91253
https://repositorio.ifpa.edu.br/jspui/handle/prefix/259